Izvor: B92

Pokojni Entoni Burdejn u testamentu svu svoju imovinu ostavio je jedanaestogodišnjoj ćerki Arijani, ali nije zaboravio ni svoju bivšu ženu.

Kako piše „Page six“, Burdejn je u svom testamentu pomenuo „nagomilane letačke milje“, koje je skupljao tokom čestih putovanja i snimanja svoje serije “The Layover“ i “Parts Unknown“.

Milje je ostavio bivšoj supruzi Otaviji Busji-Burdejn sa instrukcijama da njima raspolaže u skladu sa onim "što ona misli da bi on hteo“.

Testament je napisao 2016. godine dok su još uvek bili u braku, a procedura oko prebacivanja milja na njeno ime je komplikovana.

Česti putnici koji skupljaju bonus milje i tako dobijaju velike popuste na avio-karte, moraju da znaju da svaka avio-kompanija ima različitu politiku poslovanja.

Na primer, Delta i Southwest airlines imaju takvu politiku da u slučaju smrti putnika propadaju i nagomilane milje, odnosno da se ne mogu preneti na tuđe ime. S druge strane, United u slučaju smrti ili razvoda daje mogućnost prebacivanja milja, ali uz plaćanje takse. Virgin Australija dozvoljava se milje iskoriste od strane drugog lica u roku od 12 meseci od smrtnog slučaja.

Da li će avio-kompanija izaći u susret njegovom zahtevu, ostaje da vidimo...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.