Izvor: B92

...piva!

Pivo i fudbal oduvek idu ruku pod ruku ili bar od onda kad su nas reklame tome naučile. Ipak, čini se da u Rusiji ovo ne ide jedno s drugim, s obzirom na to da su neki moskovski kafići objavili da su ostali bez omiljenog hmeljastog napitka, a zalihe i nove narudžbine ne mogu da pokriju potražnju!

Visoke temperature, suvo vreme i sunce pogodile su prošle nedelje Rusiju, pa su mnogi navijači tražili i veće količine piva nego što je to uobičajeno. Nisu baš posezali za tradicionalnim ruskim pićem – votkom, jer votka i +30 u termometru nikako nisu dobra kombinacija. No, čini se da ugostitelji na kraju i nisu baš najspremnije dočekali navijače, jer su mnogi kafići i restorani objavili da im piva ponestaje.

Problem se nije pojavio samo u Moskvi, već i u drugim gradovima. Tako je u Novgorodu, nakon utakmice Švedske i Južne Koreje ponestalo piva gotovo svuda, jer ugostitelji jednostavno nisu na vreme osigurali dovoljne količine, pa razdragani švedski fanovi u jednom trenutku nisu više mogli da slave pobedu svoje reprezentacije nazdravljajući kriglama.

Agencija Reuters navodi da je jedan od razloga nestašice piva pad potražnje u zadnjih nekoliko godina. Naime, 2011. godine pivo je stavljeno na listu alkoholnih pića, što je dovelo do većih poreza i strožih pravila oglašavanja.

Ipak, nama i dalje nije jasno kako je ovo moglo da se dogodi i kako su ugostitelji prvenstvo dočekali nespremni, jer nema boljeg načina za prodaju piva nego kad se odvija SP u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.