Izvor: B92

Džamija u Maleziji uvela je zabranu za turiste nakon što se u javnosti pojavio video dve žene koje igraju bose i izazovno obučene.

Snimak prikazuje dve žene kako bosonoge igraju na zidu ispred džamije u topovima i šortsevima što se smatra vrlo uvredljivim ponašanjem u ovoj konzervativnoj religiji.

Džamija u Borneo Sabahu je veoma popularna turistička atrakcija na kojoj se može videti lokalna nošnja i upoznati kultura.

Iako su turisti zamoljeni da poštuju pravila ponašanja u džamiji, ove devojke to nisu učinile.

“Otvorili smo vrata posetiocima kako bismo im predstavili lepote islama, ali ovakva akcija je ismejala sliku naše religije“, kaže Džamar Sakaran dodajući da i dalje postoje oni koji ne pokazuju ni trunku poštovanja – “Odmah smo zatvorili džamiju za posete. Autobusima i taksistima nije više dozvoljeno da dovoze turiste u ovu oblast“

Inače, džamija se nalazi u planini Kinabalu gde se već dogodio sličan incident pre nekoliko godina. Tada su se turisti iz Britanije, Kanade i Danske izjasnili krivim na sudu da su vršili nedozvoljene radnje (skidali su se goli) na javnom mestu.

Ovo mesto je sveto u očima lokalaca koji veruju da planina poseduje duh njihovih potomaka, a neki i dalje raspravljaju o tome da je ovakvo ponašanje turista izazvalo zemljotres koji se dogodio nekoliko dana kasnije u kojem je poginulo 18 ljudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.