Izvor: B92

Grad duhova u kalifornijskoj planini Injo prodaje se za manje od milion dolara.

Grad iz 19. veka, Sero Gordo obuhvata 300 ari zemlje, 22 mineralne strukture, istorijski hotel, kapelu i muzej.

Procenjen je na 925 hiljada dolara, a istorijski je važan jer se u njegovoj blizini nalazio prvi rudnik Sijera Nevada, koji je zaslužan za ekonomski razvoj Los Anđelesa.

Nakon što je decenijama bio u vlasništvu jedne porodice, konačno je oglašen na prodaju. Prema rečima porodice koja je ostala anonimna jednostavno su „osetili da je vreme da ga prodaju“.

“Ovo mesto je decenijama zaštićeno od rudara, lovaca na blago, ali i majke Prirode. Reustauracija istorijski važnih objekata je odrađena, a grad je pod zaštitom“, navodi se na web-stranici grada duhova.

Agenti koji se bave njegovom prodajom se nadaju da će novi vlasnik poštovati istorijski značaj ovog grada i podjenako dobro ga čuvati i održavati kao što je decenijama činila porodica u čijem je vlasništvu bio. Ipak, ono što bi trebalo da se promeni jeste da grad postane otvoren za turiste.

Grad je napušten još osamdesetih godina 19. veka nakon velikog broja ubistava, a od tada su ga proglasili „ukletim“.

Nema šta, pravi divlji zapad.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.