Izvor: punkufer.hr

Najzeleniji grad u Evropi zaslužio je počasnu titulu zahvaljujući tome što 40 odsto površine prekrivaju zelene površine, sa čak oko osam miliona stabala.

London ima najmnogoljudnije urbano područje u Evropskoj uniji i drugo najveće u Evropi.

Veliki London, kako se to područje naziva, naseljava više od osam miliona stanovnika, a zonu metropole između 12 i 14 miliona. Jedan je od ekonomski najrazvijenijih gradova sveta, pun raznih mogućnosti, a i turizam cveta. Suprotno pretpostavkama, ima i mnogo zelenila i parkova, koji Londonu daju poseban izgled. Londonski parkovi su među najpoznatijim turističkim odredištima.

Hajd park

Ovaj park je sigurno najpoznatiji što zbog veličine, što zbog raznih zanimljivosti koje možete u njemu naći. Važna prednost mu je i odlična lokacija jer je u blizini raznih atrakcija koje će vam verovatno, barem prilikom prve posete Londonu, biti na listi.

Prošetajte ovim najzelenijim parkom koji sadrži više od 4.000 stabala, veliko jezero i razne vrste životinja.

Ridžents park

Park površine 1,6 kilometara kvadratni projektovao je 1811. godine renomirani arhitekta Džon Neš. Park je poznat po divnim cvetnim vrtovima i najvećem sportskom otvorenom igralištu u Londonu.

Park Svetog Jakova

Okružen sa tri kraljevske palate, na 23 hektara, sadrži poznato jezero koje je dom pelikanima. Svaki dan hrane ih u 14.30 časova, čemu možete prisustvovati. Ponosi se paradom Konjičke garde i zgradom nazvanom The Mall u kojoj se tokom godine održavaju različite, najčešće kraljevske ceremonije, piše Punkufer.hr.

Osim navedenih, tu su još Springfild, Viktorijin park i mnogi drugi koji čekaju na londonske turiste da ih istraže.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.