Da li ovaj gradić novom zastavom želi da privuče turiste?

Opština Kanepi na jugu Estonije na svojoj novoj zastavi ima sliku kanabisa, zato što njen naziv na estonskom jeziku znači kanabis.

Izvor: nedeljnik.rs
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Andrus Sime, gradonačelnik Kanepija, mesta sa 2.500 stanovnika, kaže da je krajem 2017. godine održan referendum na kojem je 80 odsto glasača odabralo taj dizajn zastave, srebrni list kanabisa na zelenoj pozadini. U ponudi je bilo sedam vrsta dizana.

Kanepi je izabrao novu zastavu nakon što su se tri opštine spojile u jednu nakon prošlogodišnjih administrativnih reformi, prenosi Nedeljnik.

Sime kaže da su se listovi već decenijama koristili kao heraldički simbol u lokalnim grupama, i da nova zastava nije naišla na protivljenje u Estoniji iako je kanabis ilegalan u toj zemlji.

Zanimljivosti

Kako je Černobilj postao "raj na Zemlji"

Priroda se u okolini nekadašnje černobiljske nuklearne elektrane neverovatno razvila, stvorio se svojevrsni „raj na Zemlji“ — ljudi nema, a šume su prelepe, reke i jezera su čisti. Pored toga, i Ukrajinci i Belorusi su dovukli najrazličitije vrste životinja u taj predeo i one su se dosad poprilično razvile.

Zanimljivosti četvrtak 24.05. 14:10 Komentara: 9
strana 1 od 753 idi na stranu