Izvor: B92

Turističke destinacije na području Pomotravskog okruga, uključujući i desetak srenjovekovnih manastira, radice za prvomajske praznike sa punim radnim vremenom, a Resavska pećina već od sutra sa produženim radnim vremenom.

Cene su kao i radnim danom, rekli su danas Tanjugu turistički radnici i direktori: Resavske pećine, Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu, Muzeja voštanih figura i ZOO vrta u Jagodini.

Resavska pećina, najposećenija pećina Srbije, će radaiti od 8 do 20 sati, tri sata duže već od sutra, sa svim sadržajima uključujući i Avantura park za goste koji vole adrenalinske avanture u prirodi, izjavila je Tanjugu direktorica JP "Resavska pećina" Milica Petrović.
Ona je podsetila izletnike da je "u zoni Resavske pećine zabranjeno paljenje vatre".

Prirodnjački centar u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova ovakvog tipa u ovom delu Evrope radiće puno radno vreme, bez promene cena, izjavila je Tanjugu direktorica Sanja Đurđević.

Posetioci mogu videti nekoliko izložbenih postavki koje su uradili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta Beograd: "Geološki vremenoplov", "Svet dinosaurusa", "Svet minerala i stena", "Biodivrezitet Srbije", postavku "Paleontologija", izložbu "Nebesko kamenje"...

Gosti Jagodine, uz razgledanje Akva parka, sa napunjenim bazenima, mogu posetiti Muzej voštanih figura u kojem su figure najznačajnijih ličnosti iz istorije, politike, književnsoti, sporta, nauke... Srbije i sveta, izletište "Potok" sa veštačkim vlodopadom i 28 svetlećih fontana.

Za vernike i ljubitelje starog graditeljstva, freskopisa i arhitekture biće otvoreni manastiri Ravanica kod Chuprije u kojem se nalaze mošti kneza Lazara, Manasije kod Despotovca, koji ove godine proslavlja 600 godina postojanja, Kalenića kod Rekovca, Jošanica kod Jagodine, Miljkovi manastiri i manastir Tomić, kod Svilajnca, na desnoj obali Velike Morave.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.