Izvor: B92

Dok većina ljudi voli da na odmoru bude smeštena u udobne hotelske sobe, postoje oni koji više od svega vole adrenalin - čak i kada je prenoćište u pitanju. Upravo takvim ljudima, planinar i adrenalinski zavisnik Edi Jang odlučio je da ponudi takav smeštaj.

Svim njegovim gostima pruža se prilika da spavaju "okačeni o litice" nedaleko od Dorseta, u Velikoj Britaniji, i to na visini od oko 20 metara iznad kanala Lamanš.

Kampovanje na liticama, kako navodi Jang na svom sajtu, namenjeno je onima koji imaju "osećaj za avanturu, streme ka visniama i poseduju osnovni nivo fizičke spremnosti".

I pored toga što je ovo "kamp", cene nisu ni malo kamperske. Jedno noćenje sa večerom košta 450 funti, odnosno 515 evra za jednu osobu, ili 250 funti, 285 evra, po osobi, za dvoje.

Za veće grupe, zahteva se da se posebno prijave, a posebna cena se u tom slučaju naknadno dogovara, piše Travel and leisure.

Postoji i jeftinija mogućnost, koja podrazumeva večeru uz posmatranje zalaska sunca. Edi Jang tvrdi da je sve ovo veoma udobno i bezbedno:

"Gosti su sve vreme vezani i pričvršćeni, a i ležaljke malo 'potonu' u sredini, što vas sprečava da skliznete."

Ono što vam je svakako potrebno za ovakvu vrstu avanturizma je topla odeća, planinarske cipele i, naravno, dobra kamera ili foto-aparat.

Jedino ostaje pitanje koliko je kampovanje na liticama bezbedno za one koji se previše okreću i ritaju tokom spavanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.