Izvor: B92

Poznati gurman, putopisac i autor veoma popularnih emisija o hrani širom sveta Entoni Bordejn, u intervjuu za magazin Tajm, govorio je najvećim greškama koje je pravio na putovanjima, kada je pokušavao da vidi "što je moguće više", i dao savete putnicima kako da takve greške izbegnu.

"Zeznuto je sabiti vreme koje vam je potrebno da bi ste obišli neku turu i da biste videli sve znamenitosti. To kao da vas neko drži pod staklenim zvonom, koje sprečava da vam se dogodi magija", kaže Bordejn.

"Ništa uzbudljivo niti divno vam se neće desiti ako vam se obilazak Pariza svede samo na Luvr i Ajfelovu kulu", kaže on dodajući da su klasične turističke ture "kažnjavajuće".

Bordejn ohrabruje putnike da promene svoj pristup putovanjima i da odustanu od unapred isplaniranih tura, prenosi Travel and Leisure.

Umesto toga, on preporučuje da se odabere jedna destinacija i provede nekoliko dana tamo, onoliko koliko je dovoljno da se "upiju svi lokalni ukusi".

Upravo uzato, Bordejn preporučuje da se smeštaj traži na lokaciji koja je svojim položajem pogodna za istraživanje okoline.

Smeštaj bi trebalo da bude na mestu koje nije previše pretrpano standardnim turistima i na kome se može dobiti "izvanredno iskustvo za relativno malo novca".

Putnici zato ne bi trebalo previše da se oslanjaju na popularne vodiče, zaključuje Entoni Bordejn.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.