Izvor: Tanjug

Zagrebački futuristički hostel Subspace osvojio je nagradu za najbolji novootvoreni hostel u istočnoj i centralnoj Evropi (International Hospitality Award).

U pitanju je jedini hostel u EU u kojem gosti spavaju u svemirskim kapsulama, a tuširaju se u tuševima od kanalizacionih cevi, preneo je portal Index.hr.

Hrvoje Krlić, vlasnik ovog futurističkog hostela u centru Zagreba, kao ljubitelj SF scena iz filma "Peti element", dosetio se da napravi hostel upavo sa svemirskim kapsulama nalik onoj u kojoj je spavala Mila Jovović.

Njegov hostel ima 20 kapsula, s ležajem malo većim od standardne veličine, a još jedna neobična stvar su i tuš kabine napravljene od širokih kanalizacionih cevi.

Po svemirske kapsule je otišao u Kinu, gde je i sam spavao u hotelu koji ima 180 kapsula na šest spratova, a kapsule je sam sastavio nakon što su u delovima stigle iz Kine.

"Svaka kapsula ima ventilaciju, android monitor, USB prikljucak, utičnice za punjenje mobilnih telefona, laptopa, sef za novac i dokumenta i gostima nudi iskustvo slično svemirskom putovanju. Dovoljno je velika da unutra možete da se presvučete, a devojke i našminkaju, jer ima i ogledalo. Svaku od kapsula je moguće zaključati iznutra, tako da se gosti osećaju bezbedno", rekao je Krlić za Index.

Vodeći se time da nema previše prostora, a da krug u osnovi zauzima najmanje prostora, setio se da od otpornih, širokih kanalizacionih cevi napravi tuš kabine.

Krlić kaže da nisu baš jeftine i da je svaki taj tuš platio oko 1.350 evra.

Hostel se sastoji od dve prostorije. U jednoj se nalazi spavaonica s 20 kapsula, 3 tuša i dva WC-a. U drugoj prostoriji su kafić i lounge kutak, u kojem gosti mogu da gledaju filmove, igraju PlayStation i druže se.

Cene smeštaja zavise od sezone, a kreću se od 100 do 300 kuna za noć (13,5 do 40,5 evra).

Hostel Subspace otvoren je 1. decembra 2016. godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.