Afrička avantura potpuno besplatno? Postoji jedan uslov...

Avanturistima koji nemaju dovoljno novca za odlazak na odmor, a pritom vole pse, pruža se prilika da borave u kući za odmor u Bocvani - i to potpuno besplatno. Sve što je potrebno da urade je da se brinu i dva psa njenog vlasnika.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Kuća Ama Amanzi nalazi se u području koje je dom za više od 400 vrsta ptica. Udaljena je čitavih 35 kilometara od najbližeg sela, pa predstavlja idealno mesto za odmor svima koji žele da pobegnu od svakodnevnice u privremenu izolaciju.

Kuće koristi solarnu energiju, voda se pročišćava, a tu je i sistem za ekološko odlaganje otpada. Vlasnici kuće gaje povrće, pa će gosti moči da uživaju u svežim domaćim namirnicama.

Obaveza zainteresovanih, koji bi želeli svoj odmor da provedu u kući, uživaju u bazenu i pogledu na reku Nhabe, na čiju obalu često dolaze nilski konji, da uživaju u šetnji i safariju, gde mogu da vide babune, antilope, slonove, a ponekad i leoparde, je da nahrane pse i da ih vode u šetnju dva puta dnevno.

Vlasnici kuće Bas i Anita se nadaju da će pronaći ljubitelje životinja koji će hteti da brinuti o njihovim ljubimcima dok oni nisu tu, odnosno u periodu od tri do pet meseci. Zaiteresovani mogu da ih kontaktiraju preko njihovg oglasa na sajtu TrustedHousesitters.com.

Zanimljivosti

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

U ratnim godinama Ivo Andrić pronašao je utočište i inspiraciju za pisanje u izolaciji u Sokobanji. Kasnije je ovde dolazio bar jednom godišnje, odmarao, pisao, družio se sa meštanima i gostima. Sokobanjci čuvaju sećanje na nobelovca.

Zanimljivosti subota 17.03. 20:30 Komentara: 3

"Planirane ture sprečavaju da vam se dogodi magija"

Poznati gurman, putopisac i autor veoma popularnih emisija o hrani širom sveta Entoni Bordejn, u intervjuu za magazin Tajm, govorio je najvećim greškama koje je pravio na putovanjima, kada je pokušavao da vidi "što je moguće više", i dao savete putnicima kako da takve greške izbegnu.

Zanimljivosti utorak 13.03. 21:30 Komentara: 18
strana 1 od 748 idi na stranu