Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Afrička avantura potpuno besplatno? Postoji jedan uslov...

Podeli

Avanturistima koji nemaju dovoljno novca za odlazak na odmor, a pritom vole pse, pruža se prilika da borave u kući za odmor u Bocvani - i to potpuno besplatno. Sve što je potrebno da urade je da se brinu i dva psa njenog vlasnika.

Kuća Ama Amanzi nalazi se u području koje je dom za više od 400 vrsta ptica. Udaljena je čitavih 35 kilometara od najbližeg sela, pa predstavlja idealno mesto za odmor svima koji žele da pobegnu od svakodnevnice u privremenu izolaciju.

Kuće koristi solarnu energiju, voda se pročišćava, a tu je i sistem za ekološko odlaganje otpada. Vlasnici kuće gaje povrće, pa će gosti moči da uživaju u svežim domaćim namirnicama.

Obaveza zainteresovanih, koji bi želeli svoj odmor da provedu u kući, uživaju u bazenu i pogledu na reku Nhabe, na čiju obalu često dolaze nilski konji, da uživaju u šetnji i safariju, gde mogu da vide babune, antilope, slonove, a ponekad i leoparde, je da nahrane pse i da ih vode u šetnju dva puta dnevno.

Vlasnici kuće Bas i Anita se nadaju da će pronaći ljubitelje životinja koji će hteti da brinuti o njihovim ljubimcima dok oni nisu tu, odnosno u periodu od tri do pet meseci. Zaiteresovani mogu da ih kontaktiraju preko njihovg oglasa na sajtu TrustedHousesitters.com.

Kako odlučiti gde putovati?

Počelo je proleće, dolaze praznici i već razmišljate kuda na odmor. Da to zaista i bude odmor, a ne stres, potrebno je da dobro proučite kakav vas smeštaj očekuje.

Akcionarsko društvo Srbijavoz saopštilo je danas da je od 1. aprila, voz „Nostalgija“ početi da saobraća na muzejsko-turističkoj pruzi „Šarganska osmica“, na relaciji Mokra gora - Šargan Vitasi - Mokra gora.

strana 1 od 55 idi na stranu