Japanski grad možete da obiđete iz pseće perspektive / VIDEO

Mnogi tvrde da bi mesta koja kao turisti posećujemo trebalo da obilazimo uz pomoć nekoga ko tamo živi, i da od lokalnog stanovništva tražimo preporuke gde bi trebalo otići i šta obići.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen / Metro.co.uk
Printscreen / Metro.co.uk

Zaposleni u japanskoj filijali Gugla su, očigledno, sa tim mišljenjem saglasni, pa su zato omogućili korisnicima servisa "Google Street View" da obiđu grad Odate kao lokalni pas rase akita.

Odate je gradić koji se, inače, nalazi u prefekturi Akita, delu Japana upravo najpoznatijem po rasi pasa koja nosi isto ime.

Zbog toga je Gugl odlučio da omogući kriosnicima svog popularnog servisa da obiđu Odate iz perspektive dve akite po imenu Ako i Asuka, prenosi britanski Metro.

Psima su prikačili kamere na leđa i prošetali ih kroz grad, uspevši tako da "uhvate" njegove najznačajnije znamenitosti iz najbolje moguće perspektive.

Zanimljivosti

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

U ratnim godinama Ivo Andrić pronašao je utočište i inspiraciju za pisanje u izolaciji u Sokobanji. Kasnije je ovde dolazio bar jednom godišnje, odmarao, pisao, družio se sa meštanima i gostima. Sokobanjci čuvaju sećanje na nobelovca.

Zanimljivosti subota 17.03. 20:30 Komentara: 3

"Planirane ture sprečavaju da vam se dogodi magija"

Poznati gurman, putopisac i autor veoma popularnih emisija o hrani širom sveta Entoni Bordejn, u intervjuu za magazin Tajm, govorio je najvećim greškama koje je pravio na putovanjima, kada je pokušavao da vidi "što je moguće više", i dao savete putnicima kako da takve greške izbegnu.

Zanimljivosti utorak 13.03. 21:30 Komentara: 18
strana 1 od 748 idi na stranu