Prinscreen / Lonelyplanet.com
Prinscreen / Lonelyplanet.com

U muzej u Dominkani ne može da se uđe bez posebne opreme

Podeli

Kolekcija skulptura koje prikazuju bogove domorodačkog naroda Taino izložena je u jednoj jedinstvenoj galeriji u gradiću Punta Kana, u Dominikanskoj Republici.

A da biste mogli da vidite ta umetnička dela, biće vam potrebna ronilačka oprema. Galerija se, naime, nalazi pod vodom, odnosno na dnu mora nedaleko od obale.

Izloženu kolekciju čine 22 skulpture. Postavku galerije oformio je lokalni umetnik Timo Pimentel. U pomoć mu je pritekla pomorski biolog Suzan Lib, kako bi pomogla da se obezbedi stanište za živi svet morskog dna.

Skulpture su ubrzo postale veštački grebeni, koji su doprineli da populacija korala (Acropora cervicornis) opstane u tom području, što važi i za morske ježeve, morske zvezde i sitne ribe.

Ovaj podvodni muzej često obilaze ronioci, u želji da iz blizine razgledaju eksponate.

Kako odlučiti gde putovati?

Počelo je proleće, dolaze praznici i već razmišljate kuda na odmor. Da to zaista i bude odmor, a ne stres, potrebno je da dobro proučite kakav vas smeštaj očekuje.

Akcionarsko društvo Srbijavoz saopštilo je danas da je od 1. aprila, voz „Nostalgija“ početi da saobraća na muzejsko-turističkoj pruzi „Šarganska osmica“, na relaciji Mokra gora - Šargan Vitasi - Mokra gora.

strana 1 od 55 idi na stranu