Printscreen / Travelandleisure.com
Printscreen / Travelandleisure.com

Prizori magičnog grada pod snegom oduzimaju dah / VIDEO

Podeli

Veliki hladni talas koji je zahvatio veći deo Evrope nije zaobišao ni Mediteran. Mnogi priobalski gradovi Italije suočili su se sa snežnim padavinama, prvi put u poslednjih nekoliko godina.

Tek napadali sneg prekrio je i Veneciju, pretvorivši i već prelepi grad u zaista spektakularan zimski prizor.

To dokazuje i panoramski snimak na kome se može videti snežni pokrov koji prekriva stari grad, na prostoru od Trga Svetog Marka od čuvene bazilike Santa Marija dela Salute, piše Travel and Leisure.

"Sneg u Veneciji je potpuno magičan. On prekriva grad mističnim pokrivačem koji omekšava njegove upečatljive boje i dodatnim svetlom naglašava njenu arhitekturu. Ljudi hodaju polako, kao u snu, ali vreva gradskog života ne prestaje", ističe reditelj više filmova o magičnom gradu Alesandro Posati.

Dve stvari koje najviše smetaju turistima u Beogradu

Možete li i da pretpostavite koliko turista mesečno obiđe Beograd? Među njima najviše ima Izraelaca, Turaka i Grka. Kako kažu u Turističkoj organizaciji Beograda turisti se našem glavnom gradu rado vraćaju, ali ipak ima nešto što mu najviše zameraju.

Vest o smrti Entonija Bordena šokirala je svet. Jedan od najuticajnijih kuvara današnjice koji je bio poznat po svojim putopisima na CNN-u u kojima je na autentičan način istraživao ne samo kuhinju, već i kulturu brojnih zemalja koje je obišao.

strana 1 od 1804 idi na stranu