Prizori magičnog grada pod snegom oduzimaju dah / VIDEO

Veliki hladni talas koji je zahvatio veći deo Evrope nije zaobišao ni Mediteran. Mnogi priobalski gradovi Italije suočili su se sa snežnim padavinama, prvi put u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen / Travelandleisure.com
Printscreen / Travelandleisure.com

Tek napadali sneg prekrio je i Veneciju, pretvorivši i već prelepi grad u zaista spektakularan zimski prizor.

To dokazuje i panoramski snimak na kome se može videti snežni pokrov koji prekriva stari grad, na prostoru od Trga Svetog Marka od čuvene bazilike Santa Marija dela Salute, piše Travel and Leisure.

"Sneg u Veneciji je potpuno magičan. On prekriva grad mističnim pokrivačem koji omekšava njegove upečatljive boje i dodatnim svetlom naglašava njenu arhitekturu. Ljudi hodaju polako, kao u snu, ali vreva gradskog života ne prestaje", ističe reditelj više filmova o magičnom gradu Alesandro Posati.

Zanimljivosti

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

U ratnim godinama Ivo Andrić pronašao je utočište i inspiraciju za pisanje u izolaciji u Sokobanji. Kasnije je ovde dolazio bar jednom godišnje, odmarao, pisao, družio se sa meštanima i gostima. Sokobanjci čuvaju sećanje na nobelovca.

Zanimljivosti subota 17.03. 20:30 Komentara: 0

"Planirane ture sprečavaju da vam se dogodi magija"

Poznati gurman, putopisac i autor veoma popularnih emisija o hrani širom sveta Entoni Bordejn, u intervjuu za magazin Tajm, govorio je najvećim greškama koje je pravio na putovanjima, kada je pokušavao da vidi "što je moguće više", i dao savete putnicima kako da takve greške izbegnu.

Zanimljivosti utorak 13.03. 21:30 Komentara: 18
strana 1 od 747 idi na stranu