Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Las Vegas pojednostavio postupak za venčanja

Podeli

U nedelji kada se slavi Dan zaljubljenih, lokalne vlasti Las Vegasa, omiljenog američkog odredišta za ekspresna venčanja, pojednostavile su postupak, pa parovi dozvole podižu već na aerodromu, odmah pošto preuzmu svoj prtljag.

Okrug Klark, u čijoj su nadležnosti venčanja u Las Vegasu, otvorio je posebno odeljenje za izdavanje dozvola za venčanje na međunarodnom aerodromu Mekaren.

"Vrlo sam zadovoljna jer je mnogo stresnije nakon dolaska na aerodrom uputiti se u okružno odeljenje i tamo čekati", objasnila je Stefani iz Dalasa u Teksasu, koja je došla da se venča s Kišom.

Privremeni šalter s dozvolama za brak ostaje otvoren do 17. februara.

Lokalne vlasti naplaćuju 77 dolara dozvolu koja vredi svuda u Vegasu, gde većina većih hotela i restorana ima kapelice za sklapanje brakova, ali vredi i za najpopularnije kapelice "Kanabis", "Elvis", "Kapelica u oblacima" ili "Viva Las Vegas".

Industrija venčanja donosi lokalnoj privredi zaradu veću od dve milijarde dolara godišnje, a okrug Klark svake godine izda oko 80.000 dozvola za brak, više nego ijedan drugi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gotovo 1.500 dozvola izdaje se upravo na Dan zaljubljenih.

Ove godine biće posebno živo u Las Vegasu, jer Dan zaljubljenih pada dva dana pre kineske Nove godine i poklapa se s početkom trodnevnog vikenda za Amerikance.

I dok se većina ljudi bori sa snegom i ledom koji su okovali celu Evropu, jedna dama je odlučila da spas potraži u toplim krajevima. Osamdesetpetogodišnja Milica Sentić dva puta godišnje po mesec dana živi u Tunisu. Pitate kako je to moguće izvesti od prosečne penzije? Za to ima vrlo jasnu računicu. Pogledajte prilog iz „150 minuta“.

strana 1 od 57 idi na stranu