Gnezdo usred leda idealno je mesto za polarnu noć / FOTO

"Arktičko kupatilo" je najbolje mesto na svetu za posmatranje polarne svtlosti, ili bar tako tvrde njegovi vlasnici.

Izvor: B92
Podeli

Hotel "Arctic Bath", koji će biti otvoren ove godine, nudi jedinstveno iskustvo gostima kojima dozvoljava da posmatraju Auroru borealis sa plutajućeg kupatila koje se nalazi nasred udeljene arktičke reke Lule, u Laponiji na severu Švedske.

U hotelu se nalaze sauna, spa-centar, laundž zona, bar i restoran. Glavno plutajuće kupatio, napravljeno u obliku pitčjeg gnezda, ima otvor u sredini tačno iznad reke. Lule je tokom zime uglavnom zaleđena, tako da verovatno leti predstavlja mnogo lepši prizor, piše Travel and leisure.

Voda u hotelskom bazenu održava se na temperaturi od četiri stepena Celzijusova. Ako vam je to hladno, uvek se možete ugrejati u sauni ili spa-centru, kao i u jednoj od ukupno šest soba.

Svaka soba zimi je okovana ledom, dok leti slobodno pluta po vodi. Plus, svaka ima velike prozore kroz koje se mogu posmatrati i doživeti neverovatni prizori polarnog noćnog neba.

Zanimljivosti

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

U ratnim godinama Ivo Andrić pronašao je utočište i inspiraciju za pisanje u izolaciji u Sokobanji. Kasnije je ovde dolazio bar jednom godišnje, odmarao, pisao, družio se sa meštanima i gostima. Sokobanjci čuvaju sećanje na nobelovca.

Zanimljivosti subota 17.03. 20:30 Komentara: 3
strana 1 od 748 idi na stranu