Marakeš / Foto: Gettyimages
Marakeš / Foto: Gettyimages

Najbolji gradski odmor za solo putnike / VIDEO

Podeli

Ako želite da putujete sami, a da ipak ne budete usamljeni, postoje uzbudljive gradske ture.

1. Klasična muzička tura kroz Nemačku

Na proleće su muzički festivali, a četvorodnevna tura obuhvata tri koncerta u Zemper operi u Drezdenu, pešačku turu po stopama Vagnera i Bah i poludnevni izlet do palate Pilnic, koja je pod Uneskovom zaštitom.

2. Istraživanje Praga

Smeštaj je u hotelu sa četiri zvezdice sa bazenom, a organizovane su pešačke ture do Karlovog mosta, starog gradskog trga i Venčeslavovog trga.

Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

3. Manastirska tura u Rimu

Smestite se u jednom od manastira, 15 minuta peške od Rima, sa pogledom na Baziliku Sv. Petra. Organizovan je obilazak Rima sa akcentom na upoznavanje istorije i muzeja u Vatikanu.

4. Klasična Marakeš tura

U najposećenijem gradu Maroka treba da vidite trg Džema el-Fna, ruševine palate El Badi, džamija Koutoubija. Ne propustite marokanske specijalitete i opuštanje u hamamu.

5. Top-tačke Njujorka

Smestite se u hotelu sa tri zvezdice i krenite u obilazak Central parka, prošetajte do Pete avenije, obiđite Menhetn turističkim autobusom, pogledajte predstavu na Brodveju.

Nijagarini vodopadi / Foto: Gettyimages
Nijagarini vodopadi / Foto: Gettyimages

6. Kraljevski Beč

Pet dana će vam biti dovoljno da obiđete dvorac Šenbrun, operu, Hofburg, katedralu Sv. Stefana, baroknu palatu Belvedere.

7. Toronto, Montreal i Nijagarini vodopadi

Sa početkom u prestonici Otave, deset dana će vam biti potrebno da obiđete sve znamenitosti kao što su Gradska kuća, Rodžers centar, toranj, kuća Loma.
Nijagarini vodopadi su iskustvo od kojeg zastaje dah.

Turistički potencijali Srbije će od sutra do 4. februara biti predstavljeni na sajmu turizma u Londonu "Destinations Holiday and Travel Show 2018", jednom od najvažnijih sajmova turizma u Velikoj Britaniji, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

strana 1 od 62 idi na stranu