Izvor: B92

Dve najtraženije i najpopularnije banje u Srbiji - Prolom i Lukovska banja, kod Kuršumlije, za doček Nove godine, rasprodate su još pre godinu dana. Četvorodnevne aranžmane većim delom zakupili su bugarski turisti, ali ima, i domacih i svi kapaciteti su popunjeni.

U proteklih nekoliko godina gotovo svi kapaciteti u ove dve banje tradicionalno za vreme novogodišnjih praznika zakupe bugarski turisti.

“Sve što uplate, oni koriste. Vole da sede dugo, da jedu, piju, puše, pošto je to kod njih zabranjeno, to je ono što oni traže”, priča direktor RH Prolom i Lukovske banje Žarko Đurić.

Lukovska banja je naročito atraktivna u zimskom periodu, dok pada sneg i dok se temperature spuštaju na minus 20 stepeni, kupanje u bazenima sa termalnom vodom nezaboravan je doživljaj.

“Na 860 metara nadmorske visine naći ovako toplu vodu, na svakom koraku i kad niste u vodi, kad se ne kupate, kad je ne pijete, vi udišete vazduh i inhalirate se”, priča Vera Marković iz Beograda.

Lukovska banja je jedinstvena u odnosu na druge banje, nedirnuta priroda, brojni sportski tereni, ski staza, otvoreni bazeni sa toplom vodom, sve je moguće u istom danu i to je čini veoma privlačnom turistima.

Šta još nude ove banje pogledajte u prilogu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.