Izvor: B92

Gde će Amerikanci putovati u 2018. godini, pitanje je koje mnoge turističke agencije u ovoj zemlji postavljaju. A kako stiže nova sezona vreme je da se ubaci i nekoliko novih destinacija.

Iako već postoje destinacije koje su decenijama popularne kod američkih turista, oni koji žele da prošire svoje vidike u Evropi biraće upravo Crnu Goru, Albaniju i Srbiju, predviđaju turističke agencije u ovoj zemlji.

Džoni Bealbi, osnivač Vajld frontiers (Wild Frontiers), agencije specijalizovane za ovakva putovanja, podseća na lepote crnogorskog primorja i ističe da je Balkan nakon rata razvijao turizam u tišini.

“Od tragičnog rata krajem devedesetih, Balkan se u tišini razvijao kao neobavezna destinacija za one koji traže skriveni dragulj u Evropi“, kaže on.

Kako kaže, zemlje Balkana su prilično neotkrivene među američkim turistima, a zbog svojih prirodnih lepota i pristupačnosti sigurno će postati deo evropskog "mejnstrima".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.