Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Najromantičnije destinacije sveta za zimski odmor

Podeli

Najbolje zimske destinacije za romantični beg smeštene su na raznim krajevima sveta, a svaka od njih ima sopstvenu draž.

1. Finska

Finska je savršena zemlja ako želite da uživate u posmatranju polarne svetlosti i mazite se u staklenom iglou u hotelu Kakslautanen dok boje krase nebo iznad vas.

Takođe biste mogli da posetite ledeni hotel koji se nalazi u Snowcastle of Kemi, gde se nalazi izložba ledenih skulptura i jedete u restoranu koji je ceo napravljen od snega.

A post shared by visitkemi (@visitkemi) on

2. Švajcarska

Zaljubite se u predivne Alpe, posetite prodavnice s najboljom čokoladom na svetu, a zatim se pripremite za vožnju kočijom na vrhu ledenog jezera Sankt Moric.

Ako vam je teško da odaberete samo jedno mesto, predlažemo vožnju vozom Glacier Express koja predstavlja savršen način da doživite najbolje od Švajcarske.

3. Japan

Provedite dan opuštajući se u tradicionalnom “onsenu“, prirodnom izvoru tople vode. Ako ste više sportski tip, skijajte po raznim padinama kojih ima po celoj zemlji ili probajte njihov lokalni sport - “snowsurfing”.

A post shared by All about Japan (@japaniac.de) on

4. Kanada

Kvebek je bez sumnje jedno od najromantičnijih mesta sveta koje se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Šetnja kamenim ulicama oivičenim starim zgradama, buticima i bistroima prekrivenim snegom ili uživanje u pogledu na reku Sen Lorens dok jedete sir i pijete vino savršen su način da provedete zimu.

Montreal je takođe grad koji ne bi trebalo preskočiti. Opustite se u spa centru u Bota Boti ili se zaputite prema nacionalnom parku Banf .

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Nemačka

Ako vas privlače praznični duh, zima i zabava, spakujte vaše torbe i posetite svetski božićni centar i jedan od najvećih advenata na svetu: Nemačku.

Nastavite bavarsku romantiku u mnogim istorijskim dvorcima, a možete posetiti i razne muzeje, nemačke barove i popiti koje pivo.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

6. Njujork

Jedna od najpoznatijih zimskih destinacija upravo je ovaj veliki, svetleći grad, prepun brojnih atrakcija. Njujork je odličan za ljubitelje umetnosti, istorije ali i šopinga, a svakako morate da posetite i najpoznatiji park na svetu - Central Park.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19203 idi na stranu