Izvor: B92

Dugo je bila čuvana tajna Srbije, a u poslednje vreme Stara planina postaje jedan od omiljenih ski-centara. Hotel i ski staze privlače sve veći broj turista. Kako teče razvoj Stare planine pogledajte u prilogu iz "150 minuta".

Miloš Adamović, direktor JP Stara Planina kaže da su staze pripremljene, a hotel rasprodat za Novu godinu.

"Očekujemo veći broj gostiju nego prošle godine i nadamo se da će Stara Planina doći u pik kakav zaslužuje", navodi Adamović.

Ovde se , između ostalog, ulaže i u infrastrukturu koja je neophodna za razvoj turizma.

"Uvek nam je zamerano da je put loš, da se teško stiže, međutim svi koji su poslednjih 7-8 meseci dolazili do hotela Stara Planina vide da je put nov, da su urađeni novi putokazi", objašnjava Adamović.

Osim po netaknutoj prirodi, stara Planina je jedinstvena i po gondoli koja prevozi skijaše na vrh staze.

"Ovde je jedina gondola u regionu koja se nalazi 20 metara od hotela. Pravli ljubitelji zimskih sportova, ali i svi ostali prepoznaju ovaj lokalitet i prirodu na pravi način i sve više dolaze", kaže Goran Karadžić, direktor državne kompanije "Stara Planina resort".

Na proširenju smeštajnih kapaciteta se konstantno radi, a ovde vas čeka spoj modernog i prirodnog.

"Hotel sadrži sve što ima savremen hotel-spa, velnes, bazen, fitnes, dečijih igraonica. Potpuni užitak je i inače prisutan", kaže Karadžić.

Tu su luksuz i rustika, ako ste ljubitelj skijanja nemojte propustiti da probate staze baš ovde.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.