Izvor: Newser

Posetioci sajta Trip advajzor (TripAdvisor) mogli su na kratko vreme u novembru da čitaju hvalospeve o najboljem restoranu u Londonu, u kojem se jede uz televiziju i žive kokoške, i čiji di-džej pušta kuhinjske zvuke iz stvarne kuhinje.

Oba Batler ranije se bavio pisanjem plaćenih pozitivnih recenzija o restoranima. Tekst bi napisao pisao iako ne bi kročio u restoran.

Sedeći jednog popodneva u šupi u kojoj je živeo, pala mu je na pamet vrlo neobična zamisao: ako su gosti lažni, zašto ne bi bili i restorani?

"Pomislio sam da će u trenutnoj eri dezinformacija ljudi lako poverovati u bilo šta, makar to bio i lažni restoran", napisao je Batler u članku za Vajs.

Da bi sve delovalo što uverljivije, Batler je stvari uredio tako da gosti mogu da rezervišu večeru u "Šupi kod Dalviča" samo putem sajta. Na njemu je objavio fotografije jela koja je napravio od veštačkih materijala, a njegovi prijatelji i poznanici dobili su zadatak da napišu lažne recenzije.

Ovaj veo misterioznosti i odlične ocene za nepostojeći ugostiteljski objekat učinili su da se "Šupa" izdigne iznad 18.000 ostalih (pravih) restorana u Londonu.

"Restoran koji ne postoji trenutno je najbolje rangirani ugostiteljski objekat takve vrste u Londonu, jednom od najvećih gradova sveta", piše Batler.

Šta se na kraju dogodilo sa stotinama rezervacija možete pročitati ovde.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.