Izvor: B92

Popeti se na vrh najviše zgrade u gradu više nije dovoljno zanimljivo kako bi se uživalo u pogledu. Nova atrakcija za turiste otvorila je svoja vrata u Čikagu, a zove se Tilt, što u prevodu znači 'naginjanje'.

Ova posmatračnica može istovremeno da primi 8 ljudi, a prva je svoje vrste u svetu.

Nalazi se na 315 metara visine, a funkcioniše tako što stanete uz prozo, uhvatite se za ručke sa strane, a prozori tada počinju da se naginju nadole, pružajući jedinstven pogled na grad.

Objekat je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata, a cena ulaznice iznosi 20 dolara za odrasle i za decu do 11 godina. Lokalci imaju 50 odsto popusta.

Ako se nađete u Čikagu i odlučite da isprobate Tilt, kada ste već platili ulaz, iskoristite sve što ulaznica nudi. U prizemlju je izložba koja slavi istoriju ovog grada i okoline.

Nakon toga se do 94. sprata popnite jednim od najbržih liftova u zemlji, koji putuje brzinom od 32 kilometra na sat, gde ćete doći do posmatračnice koja se prostire na 1.500 kvadratnih metara.

Imaćete pogled na horizont grada, a kada je vreme vedro, čak i na okolne države.

Možete da isprobate i ekrane visoke rezolucije, osetljive na dodir, koji nude panoramski pogled na Čikago, od 360 stepeni, a daju i informacije o istoriji, arhitekturi, prirodi i kulturi.

Osim na engleskom, informacije možete čuti i na portugalskom, španskom, italijanskom, francuskom, mandarinskom i japanskom jeziku.

Nakon svega, gore je i kafić u kojem možete da popijete kafu ili koktel, pojedete sladoled ili nešto gricnete.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.