Zavirite u Đavolji bazen, najopasnije kupalište na svetu

Mnogi od nas uživaju u kupanju u bazenima, ali da li biste ikada probali kupanje u jednoj od najopasnijih turističkih atrakcija u Africi?

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Reč je o "Đavoljem bazenu" koji se nalazi na vrhu Viktorijinih vodopada, jedne od najvećih turističkih atrakcija u Africi. On je za kupanje bezbedan samo od septembra do decembra, kada je najniži nivo vode, prenosi This is Insider.

Inače, Viktorijini vodopadi nalaze se na reci Zambezi, na granici između Zambije i Zimbabvea, a smatraju se jednim od najvećih i najspektakularnijih vodopada na svetu.

Na Uneskovoj listi svetske baštine nalaze se od 1989. godine, a ono što osim vodopada privlači turiste je i "Đavolji bazen" na njihovom vrhu.

Nazvan je "đavoljim", jer kupači tokom kupanja mogu preko vodopada da gledaju u duboki ponor.

Naravno, postoji zaštitni zid koji kupače sprečava da padnu u vodenu provaliju višu od 100 metara.

Zanimljivosti

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

U ratnim godinama Ivo Andrić pronašao je utočište i inspiraciju za pisanje u izolaciji u Sokobanji. Kasnije je ovde dolazio bar jednom godišnje, odmarao, pisao, družio se sa meštanima i gostima. Sokobanjci čuvaju sećanje na nobelovca.

Zanimljivosti subota 17.03. 20:30 Komentara: 2

"Planirane ture sprečavaju da vam se dogodi magija"

Poznati gurman, putopisac i autor veoma popularnih emisija o hrani širom sveta Entoni Bordejn, u intervjuu za magazin Tajm, govorio je najvećim greškama koje je pravio na putovanjima, kada je pokušavao da vidi "što je moguće više", i dao savete putnicima kako da takve greške izbegnu.

Zanimljivosti utorak 13.03. 21:30 Komentara: 18
strana 1 od 747 idi na stranu