Thinkstock
Thinkstock

Ako rezervišete avio-kartu ovog dana, uštedećete dosta novca

Podeli

Moguće je uštedeti mnogo novca ukoliko kartu za planirani avionski let rezervišete na vreme. To podrazumeva da se mesto na letu mora rezervisati tačno određenog dana u nedelji, u određeno vreme, ali i mnogo unapred.

Tako, na primer, možda na odmor ne biste ni pomislili u utorak, pošto je radna nedelja na samom početku.

Međutim, upravo rezrevisanjem karte u utorak možete proći 11 odsto jeftinije u odnosu na najskuplji dan za bukiranje - nedelju, piše britanski Ekspress.

Stara poslovica "Ko rano rani, dve sreće grabi", ne važi kada je rezervisanje avionskih karata u pitanju. Ukoliko se rezervacija izvrši uveče, karte mogu biti i do 9 odsto jeftinije u odnosu na jutro.

I, kao što već dobro poznato, najveća ušteda ostvaruje se rezervisanjem karte unapred, budući da je njena kupovina na dan leta ubedljivo najskuplja opcija.

Moguće je uštedeti i do 34 odsto od ukupne cene ukoliko se karta rezerviše 60 dana unapred, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt za kupovinu avio-karata Momondo.

U zavisnosi od kompanije ili akcije koja je u ponudi, popust koji putnik može da ostvari za raniju rezervaciju može biti i mnogo veći.

Vest o smrti Entonija Bordena šokirala je svet. Jedan od najuticajnijih kuvara današnjice koji je bio poznat po svojim putopisima na CNN-u u kojima je na autentičan način istraživao ne samo kuhinju, već i kulturu brojnih zemalja koje je obišao.

strana 1 od 1805 idi na stranu