Izvor: Beta

Bar u Jafi kraj Tel Aviva došao je na originalnu ideju da daje popuste od 25 odsto za svaku ženu koja kaže da je u "onim danima".

Moran Barir i Dana Etgar koje su pokrenule tu inicijativu kažu da žene imaju menstruaciju četvrtinu života i da zaslužuju barem popust za jedan izlazak tokom tih dana.

Barir je na ideju došla u jednom baru.

"Sedela sam u baru i naručila vino. Barmen nije mogo da se seti da li sam tražila crno ili belo, pa sam mu jedostavno rekla: ’Ovako ćeš zapamtiti: Ja imam ciklus, pa mi donesi crveno", ispričala je ona.

"Izvan početne detinjaste neprijatnosti, jer tako je sa svim što je povezano s telom, mi želimo da govorimo o važnim stvarima. Ne postoji mesto u javnoj sferi za pominjanje menstruacije, a da ljudi ne kažu: 'Zašto pričaš o tome?'", rekla je Barir, izrazivši nadu da će o tome i muškarci slobodnije razgovarati.

Za početak 25 odsto popusta će se davati od ponedeljka do srede i subotom. Takozvani popust "Bloody Hour" će se davati na bazi poverenja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.