Izvor: Lonely Planet

Autor: {"id":438266,"id_news":1303082,"name":"","surname":"Lonely Planet"}

Ako ste ikad putovali u inostranstvo, verovatno ste tražili neke usluge vodiča, kako biste se bolje upoznali sa mestom u kom boravite. Međutim, Makedonci su osmislili mnogo zanimljiviji način za to.

Jedna grupa programera iz Makedonije napravila je novu aplikaciju čiji je cilj da poveže turiste na Balkanu sa lokalcima koji su spremni da podele sa njima svoja iskustva.

"Smatramo da turističkoj industriji nešto nedostaje", kaže jedan od osnivača aplikacije "When in X" Antonio Kuzmanovski.

"Uz 'When in X' rešavamo problem turistima, ali i otvaramo šansu za lokalce da ponude svoje usluge bez potrebe da plaćaju promociju".

Aplikaciju je razvila kompanija Webgliders, a uz pomoć nje, posetioci mogu da istražuju aktivnosti, događaje i kulturne ture, koju vode lokalci.

"Tek kad se sprijateljite s lokalcima, možete zaista iskusiti neko mesto", smatra Antonio.

Zasad aplikacija funkcioniše samo u Makedoniji, ali cilj njenih tvoraca je da se koristi na prostoru celog Balkana, a da se proširi na ostatak Evrope do kraja 2019.

Dostupna je na App Store i Google Play Store.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.