Izvor: daily mail

Autor: {"id":422557,"id_news":1288260,"name":"","surname":"daily mail"}

Na internetu se pojavio neverovatni snimak na kom se vidi kako pilot-heroj "naslepo" prizemljuje svoj teško oštećeni avion.

Kapetan Aleksander Akopov koji radi za tursku kompaniju Atlas global, nagrađen je ukrajinskim "Redom hrabrosti", nakon što je prizemljio oštećeni putnički avion na Aerodrom Ataturk u Istanbulu uprkos jakoj oluji.

Katastrofa se dogodila samo deset minuta nakon poletanja Atlas globalovog aviona s turskog aerodroma. Avion je dostigao visinu od 1.300 metara kada je grad razbio prozore kokpita i onemogućio pilotu da gleda putanju spuštanja.

On je spasao živote 121 putnika i šestoro članova posade.

Kapetan Akopov kaže da je s kolegama kasnije slavio "drugi rođendan", nakon što je uspeo da se izbori s letelicom uprkos isključenom auto-pilotu i gradu veličine jaja.

"Letim 30 godina. Putnici su živi. sve je to normalno. To je naša profesionalnost", rekao je skromni pilot.

"Naš lokator nije prikazivao nevreme i zbog toga je došlo do svega ovoga. Bilo je teško, ali je glavno da su ljudi živi."

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.