Izvor: punkufer.hr

Aokigahara se prostire na 30 kvadratnih kilometara na severozapadnom delu planine Fudži u Japanu, a smatra se drugim mestom s najvećim brojem samoubistava u svetu.

Gusto drveće prepliće grane i korenje na površini od 30 kvadratnih kilometara na severozapadnom delu planine Fudži u Japanu, a posebno je po tome što raste na skoreloj lavi koja se izlila ovim područjem nakon poslednje velike erupcije ovog vulkana, 864. godine.

Na zapadnom delu šume Aokigahara nalaze se i pećine ispunjene ledom, a ti delovi vrlo su popularni među turistima i školarcima, koje često ovde dovode na izlete.

Ipak, ovo "More drveća", kako ga zovu Japanci, nije toliko popularno zbog svojih prirodnih posebnosti. U Japanu je Aokigahara postala poznata i kao "Šuma samoubistava". Naime, svake godine vlasti i dobrovoljni volonteri u šumi pronađu stotinak tela osoba koji su sami odlučili da napuste ovaj svet. Tako je ovo drugo mesto s najvećim brojem samoubistava u svetu, odmah iza mosta Golden gejt.

Još od pedesetih godina japanski biznismeni znali su da "zalutaju" u šumu i nikada više ne izađu. U prošlosti je ovo mesto služilo i za praktikovanje japanskog običaja ubasutea, odnosno ostavljanja starijih i onemoćalih članova porodice da umru na zabačenim mestima.

Japanska policija čak je na drveću postavila i apel da ih pozovu pre nego što se odluče na fatalni korak.

Ima i onih koji veruju da drveće sprečava sve koji uđu na područje Aokigahare da iz njega izađu. Svemu tome doprinosi i to što kompasi u ovoj šumi ne rade.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.