Izvor: Independent

Autor: {"id":410291,"id_news":1277961,"name":"","surname":"Independent"}

Niskobudžetna aviokompanija VivaColombia planira da ukloni sva sedišta iz aviona i omogući putnicima da stoje. Oni se nadaju da će tako uspeti da ubace više putnika na letove i tako dodatno spuste cenu karata.

Prevoznik je nedavno kupio 50 novih Airbus 320 aviona.

"Ima ljudi koji na internetu traže da li mogu da putuju avionom stojeći, a mi smo zainteresovani za sve što putovanja može učiniti jeftinijim. Nikog nije briga ako nemate sistem za zabavu tokom jednočasovnog leta. Nikog nije briga što nemate mermerne podove, niti da li će se deliti besplatan kikiriki", smatra izvršni direktor Vilijam Šo.

Koncept nije nov i aviokompanije su se igrale sa tom idejom već godinama. Airbus je 2003. došao je na tu ideju i napravio čak vertikalno sedište.

Međutim, vertikalna sedišta nikad nisu odobrena. To će možda biti slučaj i sa kolumbijskom inicijativom, budući da direktor Civilne avijacije u toj zemlji kaže da "svako ko se vozio javnim prevozom zna da stajanje nije najbolje rešenje".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.