Izvor: B92

Najveće kanarsko ostrvo nudi sve – razne plaže od kojih svaki dan možete birati drugu, sjajnu kuhinju, pa i piramide!

Posetite papige i delfine

Foto: Thinkstock

Početak posete započnite na severu, u parku Loro, koji je pre 43 godine otvoren kao rezervat za papige. Danas tamo žive mnoge životinjske vrste, poput gorila, više od 300 vrsti papiga, a postoji i ogroman akvarijum. Svakodnevno se održavaju i razni šou-programi s delfinima, morskim lavovima i orkama.

Smestite se u Kosta Adehe i odaberite plažu

Foto: Thinkstock

Putnici koji uplate povoljni aranžman, obično idu u Kosta Adehe, na južnu obalu ostrva. Nije teško zaključiti zašto ovde postoji plaža za svaku namenu; Fanabe s brojnim barovima, Dukve blizu hotela i Los Kristijanos, gde možete čak i u šoping. S druge strane, ako želite da ronite i istražujete morsko dno, posetite plažu Amerikas. Gde god otišli, jedno je sigurno – za relativno malo novca ćete se odlično najesti.

Ponašajte se poput Španaca

Foto: Thinkstock

Nakon noćnog izlaska, probudite se oko 10, spustite u bar, naručite kortado (kafu s mlekom) i idite na plažu. Ručajte posle dva sata, a nakon toga se spremite za sijestu, koju je najbolje provesti u hladovini i sakriti se od sunca. Kasnije se vratite na plažu, pronađite bar i pijuckajte nešto hladno. Ne večerajte ništa pre 10, jer je Špancima ovo uobičajeno vreme za večeru.

Probajte lokalne specijalitete

Foto: Thinkstock

Kad vam je dosta restorana po plažama, odvezite se na sever, gde ćete naći restoran Otelo. Gulaš od zeca, piletina s belim lukom i papas arugadas neka su od najukusnijih jela koja tamo možete da probate. Papas je zapravo krompir koji je kuvan u morskoj vodi, ima dosta drugačiji ukus od standardno spremljenih krompira, a redovno se služi s dve vrste sosa. Što se tiče ribe, posetite restoran na jugoistoku ostrva, Maonolo II. Odaberite jelo iz akvarijuma, i jednostavno uživajte u svežini ukusa…

Posetite piramide

Foto: Thinkstock

Šta Egipat i Tenerife imaju zajedničko? Verovali ili ne - piramide. Iako seljaci na severu odavno znaju za "kamenje" usred polja, tek je devedesetih godina prošlog veka otkriveno da je reč zapravo o piramidama. Njih je otkrio norveški arheolog i istraživač Tor Hejerdal, a danas su jedna od znamenitosti ostrva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.