Izvor: B92

Crna Gora je već naširoko poznata po fascinantnim pejzažima, ali novi video-prikaz snimljen dronom predstavlja ovu zemlju turistima u svetlu kakvom je nisu videli do sada, piše čuveni turistički izdavač Lounli planet.

Autor snimka Džon Brodli navodi da je njegov boravak u Crnoj Gori bio veoma inspirišući.

“Crna Gora je jedno od najdivnijih mesta na svetu koje sam ikada posetio. Strma planinska lica sudaraju se s morem tako naglo i dramatično da je teško ne osetiti neku vrstu strahopoštovanja!”, rekao je.

Zemlju je posetio posredstvom turističke kompanije Untravelled Paths, a njegov boravak trajao je šest dana. Kaže da je za to vreme video je dve različite krajnosti Crne Gore.

“Od užurbanih uličica Kotora do raštrkanih, ruralnih nacionalnih parkova i planinskih vrhova u Plavu. Obe strane odlikuju se podjednako predivnim prizorima, ali su prilično drugačije”, objasnio je Brodli.

“Jednog trenutka se nalazite u srcu jedne od najbogatijih luka na svetu, a nakon samo 10 minuta vožnje nalazite se usred ruralne Crne Gore i sve što vidite su krave i poneka osoba, tu i tamo”, dodao je.

Brodli ističe da jedva čeka da se vrati u Crnu Goru i da su ljudi koje je upoznao izuzetno ljubazni.

“Gde god da odete, svi su vrlo ljubazni, uslužni i gostoprimljivi”, rekao je.

Podsetimo, Lounli planet je Kotor proglasio najboljom gradskom destinacijom za 2016. godinu.

Montenegro drone montage from The JAAM Brothers on Vimeo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.