Izvor: B92

Na Ostrvu slobode, na kojem je smeštena čuvena njujorška turistička atrakcija, u roku od tri naredne godine biće sagrađen još jedan muzej.

Posetioci će tako u budućnosti imati više prilike da nauče o istoriji i uticaju Kipa slobode.

Novi objekat nalaziće se na pijedestalu same statue i imati veliki mural ukrašen zvezdama načinjenim od njene prvobitne gvozdene konstrukcije. Gvozdene šipke dizajnirao je Gistav Ajfel, a čuvaju se u skladištu već 30 godina, od dana kada su uklonjene usled restauracije spomenika.

Cena ulaznice biće uključena u cenu vožnje trajektom kojim se dolazi do ostrva, a američke vlasti donele su odluku da ne zatvaraju mesto za javnost tokom izgradnje muzeja, što znači da će turisti imati priliku lično da vide i prate izvođenje radova.

Donacije za izvođenje projekta sakuplja slavna modna dizajnerka Dajana fon Firstenberg. Do sada je prikupljeno 40 miliona dolara, a za završetak projekta neophodno je još 30. miliona

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.