Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb

U Novom Sadu otvoren Dino-park

Podeli

U Novom Sadu danas je otvoren Dino-park čiju stalnu postavku čine replike 24 dinosaurusa iz perioda mezozoika, a raspolaže i dečijom igraonicom i drugim sadržajima namenjenim najmlađima.

Dino-park je prve posetioce primio pre dva dana, a danas je održano zvanično otvaranje koje je simbolično označeno lomljenjem pinjate u obliku dinosaurusa u kome su pored brojnih mališana učestvovali i muzičar, zabavljač i kompozitor pre svega pesama za decu Minja Subota i njegov kolega, kompozitor, aranžer i producent Jovan Joca Adamov.

Dino park se nalazi u neposrednoj blizini Sportsko poslovnog centra "Vojvodina" (SPENS), na lokaciji koja je decenijama bila zapuštena, a koju su radnici JKP "Gradsko zelenilo" potpuno uredili i sada je namenjena pre svega najmlađima.

Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb

Portparolka Fondacije "Dino-park deci na dar" Milana Krstin rekla je novinarima da stalnu izložbu Dino-parka čine replike 24 dinosaurusa iz perioda mezozoika, od kojih je većina multimedijalnog tipa, odnosno ispušta zvukove i pokreće pojedine delove tela.

"Pored replika dinosaurusa Dino-park raspolaže i dečjom igraonicom prilagođenom za decu uzrasta do 12 godina, bioskopom 12 D, "Dini Dig Site" prostorom ispunjenim peskom u kome mališani mogu da se igraju arheologa i iskopavaju fosile dinosaurusa, "Dino tetrom", odnosno binom na kojoj će gotovo svakodnevno biti izvođene pozorišne predstave za decu, muzički i drugi programi namenjeni najmlađima, "Dino zoo vrt" sa dva poni konjića koje deca mogu jahati, a tu je i bogato opremljena suvenirnica", rekla je Krstin.

Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb

Savetnik direktora za medije JKP "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić je rekao da se nada da su Novosađani zadovoljni novom turističkom atrakcijom koju su otvaranjem Dino-parka dobili u svom gradu.

On je kazao da se Dino-park prostire na površini od 1,7 hektara i da se uređenje tog prostora uklapa u akciju "Parkovi umesto deponija" koju je pre dve godine inicirao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Ugovor sa Fondacijom "Dino-park deci na dar" je potpisan na četiri godine, a predviđeno je da park tokom godine radi od marta do novembra i to svih sedam dana u nedelji", kazao je Nožinić.

Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb

Prema njegovim rečima, Dino-park će se vremenom dopunjavati novim sadržajima, a oni koji će u najskorije vreme biti aktivirani su adrenalin park i streljana, a od 3. maja sa radom počinje i "Dino rođendaonica".

Mališani i njihovi roditelji imaju priliku da nauče više o dinosaurusima i periodu iz istoriji planete zemlje kada su te džinovske životnije bili njeni stanovnici i to od stručnih vodiča koji će ih upoznati sa karakteristikama svakog od dinusaurusa čije replike su izložene u Dino-parku.

Celodnevna ulaznica za decu košta 200 dinara, za odrasle 300 dinara, a za mališane uzrasta do tri godine ulaz je besplatan. Boravak u parku za posetioce je neograničen u okviru radnog vremana.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 1900 idi na stranu