Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Da li je ovo najbolji kofer na svetu?

Podeli

Novi kofer ima ugrađen punjač elektronskih uređaja, postolje za tablet, GPS, točkove koji se prilagođavaju svakoj vrsti terena i četiri miliona dolara na Kikstarteru.

Robot-prtljag prati vas svuda

Kofer o kakvom svi sanjamo

Neta Šalgi, izumitelj G-RO kofera, navodi da je na ovu ideju došao za vreme studija na Univerzitetu u Laponiji, kada se na putovanjima suočavao s brojnim poteškoćama.

Šalgi je želeo da stvori putnički kofer koji će odoleti svakom izazovu, pa je u obzir uzeo brojne faktore, poput dugog nošenja prtljaga ili rukovanja prtljagom s rukavicama na rukama.

Najveći adut su točkovi koji, prema rečima G-RO predstavnika, predstavljaju prvu veliku inovaciju na polju dizajniranja prtljaga u poslednjih 30 godina.

Nažalost, ovaj kofer neće biti nimalo jeftin – kada se bude pojavio na tržištu, koštaće 499 dolara, piše "Dejli mejl".

Dvorac Kolomares: Omaž Kolumbu

U Malagi u Španiji, u gradu Banalmadena nalazi se najveći spomenik posvećen nekom istraživaču. Na Obali sunca (Costa de Sol) nalazi se dvorac Kolomares, podignut u čast Kristofora Kolumba.

Magična voda Perua: Reka crvene boje

Kada istražujete Peru i ono što biste mogli da vidite u ovoj dalekoj zemlji, jer retki imaju priliku da je posete nekoliko puta, jedna od zanimljivosti na koju možete da naiđete jeste Palkelja Pukamajo poznatija kao Crvena reka.

strana 1 od 1960 idi na stranu