www.zeleznicesrbije.com
www.zeleznicesrbije.com

Počinje letnja sezona vožnji "Nostalgijom"

Podeli

Letnja sezona saobraćaja muzejsko-turističkog voza „Nostalgija“ počinje od danas, saopštila "Infrastruktura železnice Srbije".

Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora sa dva redovna i dva fakultativna polaska.

Redovni polasci su u 10.30 i 13.30 časova, a fakultativni se uvode po potrebi u zavisnosti od interesovanja u 8 časova i u 16.10 časova. U odnosu na prethodnu sezonu cene su nepromenjene - karte za odrasle iznose 600 din. za decu od 6-14 godina 300 dinara, dok je za decu do 6 godina vožnja besplatna.

Takođe, posebno je atraktivna mogućnost zakupa ovog voza kako danju tako i tokom noći i to po ceni od 60.000 dinara za zakup sa dizel vučom i 120.000 dinara sa parnom vučom.

Za iznajmiljivanje voza tokom noći potrebno je izdvojiti 70.000 dinara. Atraktivni muzejsko - turističkom kompleks „Šarganska osmica“ turistima nudi i smeštajne kapacitete u konačištu “Osmica” sa 50 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama kao i apartmanima.

Na stanici Jatare smešten je još jedan ugostiteljski objekat, a za smeštaj porodica idealna je „Planinska kuća“ udaljena svega kilometar i po od stanice Mokra Gora. Mokra Gora je nezaobilazni deo balkanskih tura za koje su posebno zainteresovani gosti iz Kine, Japana, Koreje ali i iz cele Evrope.

strana 1 od 1870 idi na stranu