Izvor: B92

Staru planinu je u toku letnje turističke sezone posetilo oko 16.000 gostiju, što je tu planinu svrstalo među najposećenije destinacije u Srbiji.

Kako je saopštio "Falkensteiner hotel Stara planina", ovaj ugostiteljski objekat je u toku letnje turističke sezone zabeležio povećanje broja noćenja za 103 odsto.

Ovaj turistički centar iz godine u godinu beleži rast inostranih turista, pa je tako ove godine stranaca bilo za 14 odsto više nego prošle letnje sezone. Najviše gostiju bilo je iz zemalja u okruženju - Bugarske i Rumunije, kao i gostiju iz Rusije. Domaćih gostiju je ipak bilo najviše, i oni su činili su 80 odsto od ukupnog broja posetilaca.

Ovog leta je "Falkensteiner hotel Stara planina", u saradnji sa JP Srbijašume, JP Skijališta Srbije, TO Pirot, uložio veliki napor da Stara planina bude još atraktivnija i da postane destinacija za sve sezone.

Hotel je svoju ponudu ovog leta posebno obogatio lovačkim i ribolovačkim paketima, kao i izletima do atraktivnih vodopada. Na Staroj planini su u toku pripreme za predstojeću zimsku sezonu koja će biti obogaćena brojnim promocijama i novim aktivnostima.

Ski opening će i ove godine biti organizovan početkom decembra u prisustvu brojnih zvanica iz sveta glume, sporta i muzike, a planirano je da zimska turistička sezona na ovoj planini bude otvorena u periodu od 11. do 14. decembra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.