Izvor: Dnevnik.hr

Autor: {"id":259180,"id_news":900871,"name":"","surname":"Dnevnik.hr"}

Mauricijus je ostrvo u Indijskom okeanu poznato po bogatoj istoriji na koju su imale uticaj tri velike kulture – britanska, francuska i azijska.

Foto: HAI YANG / Flickr.com

Zbog toga je Mauricijus danas izuzetno popularna destinacija za odmor.

Predivno plavo more, retke životinje, palme i peščane plaže samo su deo onoga što ovo ostrvo može ponuditi.

Port Luis

Foto: Adamina / Flickr.com

Nijedna poseta ovom ostrvu nije potpuna, ako ne obiđete ovaj živahni grad. Šoping i muzeji samo su deo bogate ponude. U ovom gradu nalazi se druga po starosti staza za formulu 1.

Svakako vredi posetiti muzej Blue Penny u kom je prikaz cele kolonijalne istorije. Takođe, Prirodnjački muzej ima interesantne eksponate uključujući i skelet izumrle ptice dodo.

Flik an Flak

Foto: flowcomm / Flickr.com

Ne, nije reč o nekoj kartaškoj igri. To je naziv sela u kojem se nalaze neki od najluksuznijih odmarališta na ovom ostrvu. Flik an Flak ima najdužu plažu na Mauricijusu, čiji beli pesak čini ovu plažu nezaboravnim mestom.

Ronjenje

Foto: Alain Feulvarch / Flickr.com

Mauricijus ima brojna mesta koja imaju idealne uslove za ronjenje. Koralni grebeni privlače brojne ronioce iz svih delova sveta. Popularan je i podvodni ribolov, kao i jedrenje.

Domen de L’Etual

Foto: carrotmadman6 / Flickr.com

Domen de L’Etual nekada je bila plantaža šećerne trske, a dans eko oaza u kojoj možete da se bavite raznim aktivnostima na otvoenom. Savršeno je izletište i mesto za one koji žele da istraže prirodne lepote ostrva.

Destilerija Rhumerie de Chamarel

Foto: Sunny Ripert / Flickr.com

Iako je Mauricijus najpoznatiji po proizvodnji šećera, popularna je i proizvodnja ruma. Turistima se nude ture po svetski poznatim destilerijama u kojima se proizvode neke od najboljih sorti ruma na svetu. Tako u destileriji Rhumerie de Chamarel možete degustirati različite vrsta ruma, a nakon svega se odmoriti u prvoklasnom restoranu smeštenom u neposrednoj blizini.

La Vallee des Couleurs

Foto: Adamina / Flickr.com

Naučite sve o vulkanskom pejzažu i zanimljivoj flori i fauni uz licenciranog vodiča koji će odgovoriti na svako vaše pitanje. Ovaj park je vredan višesatnog pešačenja.

Krokodili, džinovske kornjače i prirodni rezervat

Foto: carrotmadman6 / Flickr.com

Mauricijus je dom nekim od najspektakularnijih bića na svetu. Na ostrvu se nalazi jedan prirodni rezervat koji je prepoznat u svetu kao pravo mesto za uživanje u prirodnim lepotama bez obzira na vaše godine. Ovaj rezervat nalazi se unutar kišne šume, a posetioci mogu uživati u posmatranju krokodila i džinovskih kornjača.

Pampelmousses botanička bašta

Foto: shankar s. / Flickr.com

U ovoj bašti rastu džinovski viktorijini lokvanji koji su toliko veliki, da doslovno možete stajati na njima. Svi ljubitelji baštovanstva i botanike smatraće Mauricijus rajem na zemlji.

Susreti s delfinima i kitovima

Foto: flowcomm / Flickr.com

Mauricijus je jedno od retkih mesta na zemlji sa kojih možete da imate savršen pogled na kitove, delfine i druge morske sisare.

Bois Cheri

Najstarija plantaža čaja na ostrvu privlači najviše turista. Ova plantaža nalazi se uz Čajni put i na njoj se uzgajaju mnoge vrste poznatog mauricijskog čaja. Preporučuje se vođenu turu po plantaži uz pijuckanje čaja i uživanje u panoramskim pogledima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.