Izvor: Newser

Autor: {"id":246234,"id_news":870499,"name":"","surname":"Newser"}

Dešava se da putnici autobusa promaše stanicu, ili da greškom dobiju karte za pogrešnu destinaciju. Ali ono što se dogodilo jednom čoveku skupo će koštati British Airways.

Edvard Gemson je greškom avioprevoznika, završio u Grenadi na Karibima, umesto u Granadi u Španiji koje su međusobno udaljene gotovo 6,5 hiljada kilometara.

Naravno, putnik je tužio British Airways i ponudio mu "lekcije iz geografije".

"Granada je grad osnovan u 11. veku i poznat po mavarskoj istoriji i arhitekturi. Grenada je karipsko ostrvo nedaleko od obala Venecuele sa prelepim plažama i veliki je proizvođač začina poput muškatnog oraščića i cimeta", napisao je on u tužbi.

Gemson je dodao da "je bio sasvim jasan dok je rezervisao kartu i naglasio da želi da putuje u Granadu u Španiji".

On je sa partnerkom želeo da proučava islamsku umetnost i nije primetio ništa neobično, dok na letu nije primetio da avion skreće ka zapadu, a usledilo je devetočasovno putovanje (umesto dvočasovnog) posle kog više nije bilo dileme o čemu je reč.

Kako Gemson navodi u tužbi, radnici British Airwaysa su se izvinili, ali kompanija nije želela da refundira njihove 4,5 hiljade dolara vredne karte. Sada želi da mu plate čak 34.000 dolara zbog pretrpljenog stresa.

Foto: Tony Hisgett / Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.