Izvor: B92

Turistički kompleks “Sunčana reka” privlači brojne posetioce. Zbog svoje lepote ovo mesto se našlo u mnogim TV serijama i filmovima, pa je i ovdašnja plaža ponela ime poznatog reditelja.

Foto: Julijan Nyča/Flickr.com

Turistički kompleks “Sunčana reka” godinama je najposećenija destinacija kraj obe obale Drine. Na trećem kilometru od Banje Koviljače, prema Malom Zvorniku, Ljuboviji, Bajinoj Bašti, Tari, Zlatiboru i Jadranu, uz “drinsku magistralu”, na oko pet hektara goste čekaju prostrane livade, šetalište uz reku, vožnja čamcima po reci, jahanje, kao i sportski tereni.

Posetioci mogu uživati i u jutarnjem hodanju po rosi, pešačenju po šumama, gde je jedna od tura čak od Gučeva, preko valjevskih planina, do Ravne gore.

Ovo je mesto koje je, po lepoti i ukusno urađenim zdanjima, ekranizovano u mnogim TV serijama i filmovima, gde prednjače dela reditelja Zdravka Šotre, po kojem nosi ime ovdašnja prelepa plaža, jedna od retkih na Drini, koja ima redovno i spasioce. Ulaz na plažu je besplatan. I ribolovci imaju lep kutak, ali i mogućnost da pecaju iz čamaca.

- Ovde nema šta nema - kaže Beograđanka dr Biljana Knežević. - Ovo je lepota i krasota, ne samo Podrinja, već čitave Srbije i regiona. Uz sve, podignuta je prelepa crkva, pa uz sportsko-turističke, tu su na raspolaganju i verski sadržaji. Jednostavno, po onoj narodnoj ko šta voli, nek izvoli.

Zoran Mirković Mirkača, vlasnik “Sunčane reke”, kaže da su se i za ovu sezonu valjano spremili, što govori i sve veća poseta i gosti koji odlaze zadovoljni.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.