Izvor: B92

Na TripAdvisoru, jednom od najpoznatijih svetskih web-vodiča za putovanja, objavljena je anketa na kojoj su posetioci mogli da glasaju o najboljim i najgorim gradovima za turiste.

Iako ima bogatu istoriju i dominantnu ulogu u svetskoj politici, Moskva je ipak proglašena za najgori grad za posete. Ruski glavni grad je dobio ovu "titulu" zbog toga što su "stanovnici neljubazni, hoteli neuredni, nedostaje šoping centara, a pored svega toga cene su neverovatno visoke", istakli su u zamerkama njegovi posetioci.

Prema godišnjem istraživanju TripAdvisora u kojem je ispitano više od 54.000 putnika koji su posetili 37 urbanih turističkih destinacija širom sveta, Moskva se našla na poslednjem mestu pobedivši u pet kategorija.

Панорама Москвы с Воробьёвых гор (Foto: Wiki/CC/photographed by A.Savin, cropped b

Takođe, za kategoriju "najbolji ukupni doživljaj" Moskva se našla na trećem mestu "otpozadi", kao i na pretposlednjem za gostoprimstvo, gastro ponudu i šoping, a ubedljivo poslednje mesto zauzela je za za taksi usluge i vozače, vrednosti novca i hotele.

Među najgorima su se našli i Mumbai i Punta Kana, a među najboljima - Tokio, Njujork, Barselona, Istanbul, Prag, Beč, Berlin, Rim, Pariz...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.