Izvor: Tanjug

Tradicionalni doček Nove godine i ovog 31. decembra biće organizovan na gradskim trgovima širom Srbije, uz skromija izdvajanja lokalnih samouprava nastupaće uglavnom domaći pevači i rok grupe, dok će u ponoć gradovi biti obasjani vatrometom.

U Beogradu, Privremeno veće će organizovati doček Nove godine ispred Narodne skupštine, na kome će učestvovati pevači Svetlana Ražnatović, Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević Nikola Rokvić i Kiki Lesandrić.

Organizatori tvrde da će "iako uz skroman budžet, doček biti spektakularan". Grad će organizovanje novogodišnjeg dočeka koštati oko 4,5 miliona dinara, znatno jeftinije nego što je bio prošlogodišnji doček, a takođe i manje nego što je prethodna gradska uprava planirala novca za doček 2014. godine.

Za najluđu noć u prestonici očekuje se dolazak oko 20.000 turista. Mere štednje u najluđoj noći osetiće se i u Novom Sadu, pa će tako novogodišnji program, i sve ono što je grad pripremio za katolički i pravoslavni Božić koštati 19 miliona dinara.

Na Trgu slobode stanovnike i goste "Srpske Atine" zabavljaće Riblja čorba, Lena Kovačević, Ana Štajdohar i bend "Čika Joca i zmajevi" .

Užičane će u novogodišnjoj noći na Gradskom trgu zabavljati glumac Dragan Jovanović, koji će nastupiti sa bendom Di Džej džiberi. Ovogodišnji novogodišnji sadržaji gradsku kasu koštaće oko 1, 7 miliona dinara, što je zbog uvedenih mera štednje za 400.000 dinara manje nego prethodne godine.

Posetioci Zlatibora, na Kraljevom trgu, u novogodišnjoj noći imaće priliku da uživaju u hitovima grupe "Neverne bebe", koji ove godine obeležava dve decenije rada.

Za dobru atmosferu, pored "Nevernih beba", pobrinuće se i trubački orkestar "Zao Taro Lajt", koji će tačno u ponoć izaći na pozornicu na Kraljevom trgu, a neće izostati ni tradicionalni novogodišnji vatromet.

Nišlijama će za doček, na centralnom niškom trgu, pevati grupa "Galija" i trubači Bobana Markovića, a troškove njihovog nastupa pokriće firma "Banković" Bobana Bankovića kao donator.

Program na centralnom trgu počeće sutra oko 22.00 sata, biće završen dva sata posle ponoći, a u ponoć Nišlije će uživati u vatrometu.

Kruševljane će u novogodišnjoj noći na Trgu Kosovskih junaka zabavljati Zzeljko Joksimović i Mira Škorić, biće obezbeđena kuvana rakija, vino i čaj, a "Trajal" korporacija će, kao i prethodnih godina biti zadužena za vatromet.

Za razliku od drugih lokalnih samouprava, novogodišnji program u Kruševcu neće biti finansiran budžetskim sredstvima, već će celokupan program, koji košta tri miliona dinara, sponzorisati privrednici. Očekuje se da, kao i prošle godine, bude 30.000 građana na Trgu.

Pre Joksimovića i Škorićeve, posetioce će zabavljati kruševački rok bendovi, a građanima će sve najlepše u ponoć poželeti najbolji učenici osnovnih i srednjih škola, a ne političari.

Čačane koji budu odlučili da Novu, 2014. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće ovdašnji bendovi - "Teatar dur", bend "Za DŽ" i trubački orkestar Mila Stanića.

I pored teške ekonomske situacije rukovodstvo grada Čačka odlučilo je da ne prekida tradiciju organizovanog dočeka nove godine na trgu, koji će se održati i ove godine u organizaciji lokalne samouprave i Doma kulture i za tu namenu odredilo je milion dinara.

Program počinje u 22 sata, a Čačani i svi gosti iz okolnih mesta, kao i obično koji odluče da ponoć dočekaju na trgu, uživaće u vatrometu. Tamburaški orkestar "Hajo", bend "Najt kruzers" i "Subotička filharmonija" nastupaće u novogodišnjem programu u Subotici, koji će se održati na centralnom gradskom trgu i Velikoj većnici Gradske kuće.

Za doček Nove godine iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko dva miliona dinara, što je, za milion dinara manje u odnosu na organizaciju ovih manifestacija tokom prethodnih godina.

Oficijelni program na Trgu slobode počinje sutra, u 22 časa, nastupom tamburaškog ansambla "Hajo" koji ove godine obeležava 25 godina postojanja, a u ponoć će biti organizovan vatromet i valcer, nakon kojeg će nastupiti subotički bend "Najt kruzers" koji će svirati zabavne, pop i rok hitove.

U centru Zrenjanina ove godine prvi put biće organizovan doček Nove godine, koji počinje sutra u podne, uz džinovsku jelku, četiri Deda Mraza, poklone za decu i uz raznovrsnu zabavu za sve uzraste, do ponoćog vatrometa.

U večernim satima, do ponoći, prisutne na Trgu slobode zabavljaće mizičke grupe "Šišarke" i "Raskršće", a tacno u ponoć, predviđena je zdravica gradonačelnika Ivana Bošnjaka, uz vatromet.

Prema tradiciji, i ove godine će se na centralnom gradskom trgu u Pirotu organizovati doček Nove godine, s tim da će zbog nestašice novca biti organizovan skromniji doček nego ranijih godina, kada su na trgu u Pirotu nastupale poznate pop i rok grupe.

Ove godine građani će moći da uživaju uz odličan trubački orkestar Saše Krstića, a osim trubača, oni koji reše da Novu godinu dočekaju na trgu moći će da se zagreju uz kuvanu rakiju, čaj i vino, a po tradiciji, biće upriličen i vatromet.

Na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu biće organizovan skrominiji doček Nove godine, nego prethodnih godina, a građane će zabavljati pevač Stevan Anđelković, trubači i lokalni bend, a tačno u ponoć očekuje ih i veliki vatromet iznad grada.

Oni koji se odluče da Novu godinu dočekaju u centru Leskovca pored muzike imaće besplatne alkoholne i bezalkoholne tople napitke.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.