Izvor: Izvor: www.glassrpske.com, Danijela Stokaniæ

Autor: {"id":214318,"id_news":795162,"name":"","surname":"Izvor: www.glassrpske.com, Danijela Stokani\u00e6"}

Moskva sa svojih četrnaest miliona stanovnika, čuvenom arhitekturom, idiličnim zimskim pejzažem i spektakularnim vatrometom, još jedna je destinacija koja je često odredište turista u novogodišnjoj noći.

Doček na Crvenom trgu, uokvirenom carskom palatom koja je osvetljena specijalnim lampionima, predstavlja prizor iz bajke. Za najluđu noć upriličene su mnogobrojne zabave na ulicama, trgovima, barovima i klubovima u celoj Moskvi.

Na Crvenom trgu postavlja se jelka koja je viša od 20 metara. Nadaleko čuvene ruske lepotice, "maskirane" bundama i šubarama, zajedno sa svojim jačim polovinama, odbrojavajući, iščekuju da zvona s Kremlja označe početak nove godine. Zvono teško 202 tone, carsko, najveće na svetu, zapravo daje znak za početak vatrometa, što dodatno zagreva atmosferu, bez obzira na prosečnu temperaturu od minus deset stepeni Celzijusa. Rusi veruju da poslednjih dvanaest sekundi stare godine treba provesti u tišini i da će samo tako želje koje se zamisle moći i da se ostvare.

Prvi dan u novoj godini možete da posetite jedinstveni kompleks Kremlj, kao i Oružnu palatu, riznicu carske Rusije, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Nezaobilazan je i jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, Sergijev posed, ranije rezidencija ruskog patrijarha.

Noćni život u Moskvi je veoma raznovrstan. Najveći broj klubova i noćnih barova nalazi se u Tverskoj ulici, koja je poznata po skupim i luksuznim mestima za izlazak koja privlače kako mlade Ruse, tako i turiste.

Ukoliko ste rešili da nešto pazarite treba da znate da upotreba kreditnih kartica postaje sve popularnija u Moskvi, ali mnoge male radnje i jeftini restorani ih ne prihvataju, tako da je keš obavezan. Generalno, u Moskvi ćete naći velike tržne centre u blizini svake stanice metroa, posebno u stambenim delovima grada.

Jednostavno rečeno, ovo je neverovatan grad koji poklanja izuzetan doživljaj na svakom koraku.

Klubovi i restorani
Novu godinu možete dočekati i u nekom od najmodernijih i najprestižnijih klubova u Moskvi, kao što su "Soldžanka Club", "Fabique Club ", "B2" i nećete se pokajati. Što se tiče restorana, kako turisti, tako i stanovnici Moskve imaće priliku da novu godinu dočekaju u popularnom restoranu "Puškin". U ekskluzivnim restoranima u centru cena večere za Novu godinu za dvoje iznosiće više od 200 evra.

Smeštaj od 50 evra

Ručak u restoranima od 30 evra

Ulazak u muzej 10 evra

Gradski prevoz 1 evro

Kafa 1,5 evra

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.