Padobranski skok za Ginisa koji oduzima dah (VIDEO)

Podeli

Iznad pustinje u Arizoni, 63 žene padobranci iz celog sveta skočile su i uhvativši se za ruke napravile dosad najveću žensku vertikalnu formaciju, saopštilo je američko padobransko udruženje.

Žene padobranci iz Amerike, Kanade, Australije, Meksika, Francuske, Nemačke, Norveške, Švedske i još nekoliko zemalja, "zaronile" su u nebo skočivši iz tri aviona na visini od 5.500 metara, u blizini Eloja, oko 100 kilometara jugoistočno od Feniksa, kazala je predstavnica udruženja.

Prethodni rekord postavljen je 2010. godine kada je formaciju činila 41 žena.

Vertikalno propadanje smatra se težim od slobodnog pada jer padobranci jure ka tlu mnogo većom brzinom.

"Kada padate naglavačke, sve se dešava mnogo brže. Mnogo manja površina tela je izložena vazduhu, što taj položaj čini težim za letenje i kontrolu", kazala je za agenciju Rojters jedna od novih rekorderki.

Globalna pirotehnička zabava na nebu (FOTO)

Sidnej i Dubai su bukvalno zapalili nebo na dočeku nove 2014. godine i izdvojili se kao lideri u globalnoj pirotehničkoj zabavi na prelasku u 2014. godinu. Istakle su se i mnoge druge svetske metropole - Hong Kong, Rio de Žaneiro...

Kraj 2013. godine, i u regionu obeležene ekonomskom krizom, veliki broj građana dočekaće skromno u domovima i na trgovima, uz prigodnu muziku i tradicionalnu gozbu, dok su za dobar provod onih zahtevnijih i sa "dubljim džepom" zaduženi ugostitelji s domaćih i stranih atraktivnih turističkih odredšta.

Moskva nudi magičan doček

Moskva sa svojih četrnaest miliona stanovnika, čuvenom arhitekturom, idiličnim zimskim pejzažem i spektakularnim vatrometom, još jedna je destinacija koja je često odredište turista u novogodišnjoj noći.

strana 1 od 95 idi na stranu