Popnite se (virtuelno) na vrh Ajfelove kule

Podeli

Ajfelova kula i i Google Francuska korisnicima su ponudili tri do sada neobjavljene digitalne izložbe koje će im omogućiti "virtuelnu" šetnju kroz jednu od najpopularnijih atrakcija u Parizu.

Pedesetak slika, građevinskih i inženjerskih planova, gravura i fotografija Ajfelove kule odnedavno je dostupno širokoj publici iz celoga sveta putem interneta.

"Korisnicima, između ostalog, pružamo na uvid niz fotografija u visokoj rezoluciji koje će ispuniti vaš "ceo ekran". Projekat je nastao u saradnji Google-ovog francuskog tima i Udruženja za proučavanje Ajfelove kule. Korisnici će moći da uživaju u fotografijama i starim filmovima o nastanku tornja, njegovoj izgradnji, ali i u filmovima sa svečanog otvaranja i prvim posetiocima," stoji u zajedničkom saopštenju.

Zanimljivost je i do sada neobjavljen audio snimak glasa graditelja Gustava Ajfela, koji će korisnicima omogućiti da u potpunosti urone u čarobni svet Ajfelove kule.

Posetiocima ovog sajta biće dostupan i panoramski pogled sa vrha tornja i virtuealna poseta građevini uz pomoć Google Street View-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19114 idi na stranu