Izvor: Huffington Post

Autor: {"id":183074,"id_news":720953,"name":"","surname":"Huffington Post"}

Svakog dana hotelski konsijerž Kalindra Ašlai mora pomoći gostu da rezerviše mesto u restoranu, pronaći nečiji izgubljeni telefon ili – organizovati avionski prevoz za upecanu ajkulu do Abu Dabija.

“Kao konsijerž, nikad ne znate kakav će vam dan biti i kakva čuda ćete morati da izvedete”, kaže Ašlai koja radi u Montage hotelu na Beverli Hilsu.

U slučaju ajkule, u njenom hotelu gostovao je princ koji je uhvatio džinovsku ribu i želeo da je netaknutu transportuje do kuće.

“Međutim, isprečili su se zakoni, pa sam mu ponudila da prepariramo ajkulu i da je ponese kao trofej”, kaže Ašlai, dodajući da je on odbio taj predlog.

Iako incident sa ajkulom deluje neobilčno, konsijerži širom sveta susreću se sa još neverovatnijim zahtvima.

Predstavljamo vam neke od njih:

Večera s duhovima

Brett Levin Photography / Flickr.com

Stanley Hotel, Kolorado

Udaljeno planinsko odmaralište inspirisano knjigom Stivena Kinga “Isijavanje” (The Shining) obično ima goste zainteresovane za paranormalne pojave. Ipak, jedan par je u svojoj radoznalosti otišao predaleko.

Zamolio je konsijerža Boni Votson da im organizuje večeru sa duhovima u restoranu hotela. Pošto se aveti obično ne nalaze u imeniku jednog konsijerža, Votson je morala da ih razočara. “Rekla sam im da su zauzeti te večeri”, kaže ona.

Kocka leda kao suvenir

Tim in Sydney / Flickr.com

The Four Seasons, Visler, Britanska Kolumbija

Konsijerži zakazuju putovanja za goste, a zaposleni u ovom kanadskom odmaralištu morao je čak da organizuje putovanje za njihovu kocku leda.

Naime, posetioci tog hotela obično odlaze na organizovane obilaske obližnjeg glečera.

Problem se javio kada se jedan par vratio iz obilaska noseći veliki komad leda u kartonskoj kutiji i zahtevajući od konsijerža da organizuje prevoz tog leda do njihove kuće u Južnoj Karolini.

Hana Lin uspela je da pronađe prenosivi frižider i pošalje led avionom.

Gigantski kolutić od luka

Jeff Kubina / Flickr.com

The Dukes St. James, London

Konsijerž obično izlazi u susret gostima koji imaju specifičnu ishranu iz bilo kog razloga – zbog dijete, alergija na neke namirnice ili religioznih pogleda.

Ipak, oni moraju da brinu i o sasvim bizarnim željama.

“Jednom nam je došao gost iz Amerike koji je tražio da mu napravimo prženi kolutić luka veličine njegove glave”, kaže konsijerž Jan Hej.

“Doslovno je želeo najveći kolutić luka koji možemo da pronađemo”.

Hej je uspeo da stupi u kontakt sa lokalnim restoranom koji je imao razne sorte luka i na kraju uspeo da usreći gosta.

Nadrealne usluge

Allan warren / Wikipedia.org

Le Meurice, Pariz

Slavni ljudi oduvek su najzahtevniji hotelski gosti, ali je slikar Salvador Dali, koji je provodio barem jedan mesec godišnje u luksuznom francuskom hotelu, imao svakako najčudnije ideje.

Jednom je tražio da mu dovedu konja u sobu; drugi put da osoblje hvata muve za njega.

Najčudniji je bio Dalijev zahtev da mu u sobu dostave čitavo stado ovaca, a kada su napokon stigle, pucao je na njih iz pištolja.

“Srećom, pištolj je bio pun ćoraka”, stoji na sajtu hotela.

Ipak, Dali je znao da se oduži hotelijerima za njihovu dobru uslugu: osoblju je znao da poklanja svoje potpisane litografije.

Živi lavići

Aine D / Flickr.com

The Plaza Athénée, Pariz

Gosti ovog luksuznog hotela želeli su da iznenade ćerku koja je slavila rođendan živim lavićima. Od konsijerža su tražili da za njenu žurku obezbede dva mladunčeta.

On je uspo da pronađe par u lokalnom cirkusu i donese u sobu devojčice. Lavići su bili u pratnji ukrotitelja i prema rečima predstavnika hotela za odnose s javnošću “ponašali su se veoma dobro”.

Hiljadu ruža

yozza / Flickr.com

The Principe di Savoia, Milano

Latice ruža prosute po krevetu “novopečenih” mladenaca spadaju u hotelske klasike. Međutim, jedan gost želeo je mnogo upečatljiviji poklon za svoju dragu.

On je tražio od konsijerža da naruči 1.000 crvenih ruža i rasporedi ih po hodiniku koji vodi do predsedničkog apartmana. To ga je koštalo 13.000 dolara, budući da je želeo da se sa svake ruže ukloni trnje.

Osoblje mu je izašlo u susret iako je narednog dana satima moralo da čisti hodnik.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.