Izvor: B92

Brojni turisti znaju da malo toga može da pokvari uživanje na letovanju kao neprestana kiša. Zato je Kvinslend odlučio da u takvim slučajevima vrati osmeh na lice svojim gostima.

Iako je Kvinslend poznat pod nazivom „Sunčana obala Australije“, proteklih godina to područje zadesile su brojne elementarne nepogode, oluje i obilne padavine. Ni ne čudi što su mnogi turisti počeli da sumnjaju u pomenutu laskavu, vedru titulu.

Da bi se odužili svojim redovnim gostima, ali i privukli nove, zaposleni u turizmu odlučili su da uvedu nov i pomalo neobičan popust za kišno letovanje, nazvan „Rainy Weather Rebate“.

Ričard Stivens, direktor kompleksa „Noosa International Resort“ ponudio je dvadeset posto popusta na cenu aranžmana za sve one turiste tokom čijih letovanja padne više od 5mm kiše po metru kvadratnom

Stivens za Dejli Telegraf otkriva kako u poslednje vreme sve teže privlači goste koji ne žele da posećuju „sunčanu oazu“ kada nema sunca, pa je odlučio da verne goste nagradi popustom.

Ponuda je naišla na oduševljenje mnogih turista, ali i turističkih radnika. Danijel Gšvajnd, izvršni direktor Saveta za turizam Kvinslenda ocenio je ponudu kao inovativnu, ali nije izrazio oduševljenje kada je predloženo da popust uvedu i drugi hoteli u Kvinslendu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.