Izvor: B92

Američki časopis “Njujork tajms” u svom elektronskom izdanju objavio je 27. septembra reportažu o Dubrovniku sa savetima za što aktivniji odmor.

U tekstu pod nazivom "36 sati u Dubrovniku" novinar Čarli Vajlder, koji je ovog leta boravio u Dubrovniku, preporučuje što se sve može videti i doživeti u Dubrovniku za tri dana, prenosi “Jutarnji list”.

Članak počinje “razočaranjem” kojim novinar naglašava da Dubrovnik više nije najbolje čuvana tajna, jer je sve češći gost turističkih vodiča. Za smeštaj posebno ističe hotele “Excelsior”, “Bellevue” i “Dubrovnik Palace” koji posluju u sklopu Grupacije Jadranski luksuzni hoteli (JLH).

Preporučena je i vožnja žičarom, isprobavanje lokalnih vina i tradicionalnih jela, šoping mogućnosti… Ono što se, prema Vajlderovom mišljenju nikako ne sme propustiti je i najlepši zalazak sunca u Dubrovniku.

Elektroničko izdanje “Njujork Tajmsa” ima više od 25 miliouna individualnih poseta na mesečnom nivou, a reportaža o Dubrovniku biće objavljena i u nedeljnom štampanom izdanju čiji tiraž premašuje dva miliona primeraka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.