Izvor: B92

Nemac Ginter Holtorf dugo je bio direktor aviokompanije, a onda se sa svojom suprugom odlučio da ode na 18-mesečni "izlet" u Afriku. Putovanje im se toliko svidelo da su odlučili da život nadalje provode na četiri točka. Ta avantura za Gintera traje još i danas...

Ginter Holtorf danas ima 74 godine i već 23 godine kao pravi globtroter obilazi svet. U svom Mercedesu G klase, za koji tvrdi da nije imao većih kvarova, prešao je čak 800.000 kilometara.  Njegovo grandiozno putovanje počelo je davne 1989. godine, a od prvog dana pratila ga je supruga Kristina. Prvo destinacija bila je Afrika, a do sada je pređeno toliko kilometara  - da su dvadeset puta mogli da obiđu ekvator.

Posetili su većinu svetskih zemalja, od Aljaske do Zimbabvea, Severne Koreje, prešli su Saharu i Himalaje, stigli su sve do Sibira. Nažalost, njegova supruga preminula je 2010. godine, ali on je - na njenu želju - nastavio da putuje. Ginter je ove godine obišao Filipine, 200. zemlju koju je uspeo da "obiđe" tokom svoje avanture.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.